söndag 19 september 2010

Valdag.... Valfrihet....

Att gå till val är stort...att få lov att välja det man själv tror på....att alla har rösträtt har ju inte alltid varit självklart... inte självklart överallt.... i en del andra länder manipuleras och hotas det... röstandet blir inte vad det är tänkt att vara... men vi har förmånen att få säga och tycka det vi vill...
Så är det snart dags... att plocka till sej den valsedel man skall lägga i kuvertet och stoppa ner i lådan... det blir ett ideologiskt val... jag tillhör inte dem som byter parti utan står fast vi min övertygelse... att man skall få välja...att staten inte skall styra allt...att barnfamiljer skall få välja hur man vill att deras barn skall ha det under sin uppväxt... att man skall få vara hemma och ta hand om sina barn om man vill det....att man skall få ha en dagisplats om man vill det... jag vill att skolan skall vara en plats där man skall få möjlighet att lära sig.. tidiga insatser och lugnt i klassrummet... jag vill ha möjlighet att få välja sjukvård och vet att i akuta läget finns omedelbar hjälp.... jag vill att äldrevården skall vara värdig... Valfrihet är det viktigaste att vi får välja efter vad vi vill....

Oroliga moln på himlen vill smyga sig fram och smyga in riksdagen...men en röst på dem är en bortslängd röst...

Framtidstro och förhoppning om att morgondagen visar sej med en ljusblå himmel med en härlig sol...

Bilderna tog jag igår kväll, när molnformationerna var alldeles fantastiska....
Hoppas att ni får en skön och härlig valdag... och att ni väljer efter er övertygelse... man skall känna sig nöjd och glad när man lämnar vallokalen...Valfrihet.
Ha det gott därute.....

Posted by Picasa

6 kommentarer:

Eva Maria sa...

Hej Maud!
Bra och fint skrivet. Jag är också så glad över demokrati och valfrihet...men tyvärr verkar det som om rädsla och främlingsfientlighet har fått fäste.
Som vanligt vackra bilder.
Kram Eva.

Kristina sa...

Så kloka ord...det är precis så vi vill ha det!!!
Litet moln eller smolk i bägaren får man väl säga om SD, men, men vi antar väl utmaningen att ta ner dom på samma jord som vi lever på...eller hur?
Kram från Kristina

Elsa och Helena sa...

Vackra bilder! Jag tillhörde dem som förtidsröstade på "bibblan" men valdebatten följde jag med spänning.

KRAM Helena

Viola sa...

NOG BLEV DET EN RYSARE UTAV DEN VALFRIHETEN OCH ÄNNU ÄR DEN INTE ÖVER..

HOPPAS DAGEN DIN VARIT TILL BELÅTENHET, KRAMEN

Birgitta sa...

Skönt att vi har ett land där vi kan rösta efter vår övertygelse. Vi är trots allt ett bland världens rikaste länder, så då borde valfriheten inte vara något problem tycker man. Att det skulle kunna gå att tillgodose de basala kraven som vi alla vill ha och behöver.

Man kan bara hoppas att om man tar upp "trollen" i ljuset så spricker de, det blir synligt vad de står för.

Kramar och ha en fin helg med vackra naturbilder. Birgitta

Britt sa...

Jättevackra bilder du visar.
Ja, nog vart det en rysare och fortfarande är det tydligen osäkert med rösterna.
Önskar dej en underbar helg.

Kram Britt