måndag 30 augusti 2010

Ledig måndag....

Ledig dag ....skönt, en långpromenad då solen kikade fram....ibland,svaga vindar....lite kallt i bland,så det gäller att gå lite energiskt... det har regnat mycket det senaste och dammen och bäcken är full av vatten...det kommer vatten uppifrån berget där bäcken leder från en sjö.... ner i våran damm och vidare till nästa bäckutflöde ...vatten är så vackert...levande....att lyssna till porlande, kluckande vatten, är så rogivande... har alltid älskat att bo vid vatten.... känner mej ganska så instängd utan tillgång till det.....kanske beror det på att jag är Kräfta????
Just nu ser vattnet ganska kallt ut eller hur? Riktigt grått och inte inbjudande alls..... det känns verkligen att det är höst i luften....

Den gamla bänken...som säkert tillhört ett missionshus en gång i tiden,ser klart övergiven ut....

Sugar och jag har gått på promenad idag...efter att jag lagt om hennes ben och longerat henne lite så gick vi på upptäcksfärd... Coolare häst får man leta efter...hon bara går och hittar hon saftigt gräs blir hon lycklig och glad...alla maskiner och redskap till traktorer lastmaskin och stora däck ....presenningar som ligger på marken,täcker vissa saker...fladdrar lite i vinden .... so what.... inga problem... allt är fullkomligt naturligt och jag bara älskar hennes lugn... ja, jag är så lycklig att jag hittade henne långt uppe i Värmland och att jag fick köpa henne....

Underbara kloka Sugar...man kan riktigt se att hon att har en klokhet, som är så speciell och unik att man riktigt tappar andan... man känner en ödmjukhet, en tacksamhet...och så låter hon mej leda henne, låter mej va hennes ledare...fast hon är så mycket starkare än vad jag är....
Det finns en del sådana hästar som kommer en så nära... jag har två....Sugar och Millis....unika stona...
Andersson har ett sto som också är speciellt Doris...men kanske på ett annat sätt.... mera pockande och vill ha uppmärksamhet....
Men ett härligt gäng är de!
Nu får ni ha det gott därute....
Posted by Picasa

8 kommentarer:

Vivi sa...

Gott med en ledig dag som ger energi för resten av veckan...........

Ha det gott......

Kraaam

Marie sa...

Så fina hästar. Jag är så otroligt allergisk emot dem men tycker de är ljuvliga varelser... gott med fint sällskap. Och vädret idag har varit fantastiskt!
Kram,
Marie

Eva Maria sa...

Du har så rätt! Vatten i lagom rörelse är så rogivande. På min promenad igår var det så fullt med vatten i skogen att vi fick vända om.
Vad vacker hon är din nykomling ;)
Kram Eva

essemia sa...

Hästar är inte mina favoritdjur precis, tycker dom är alldeles för stora, haha, men nog är dom fantastiskt vackra varelser. Är fint att titta på folk som rider också.

Här är en kräfta till och jag vill gärna ha tillgång till vatten jag också. Där jag bor har vi två sjöar precis vid samhället + en större lite längre bort. Har alltid varit ett vattendjur också så det kanske stämmer?

Här var det bara några +grader i morse, dimman låg tät och jag var glad att jag var ledig så jag kunde stanna hemma. Men nu är det dags att sätta igång så jag önskar dig en skön dag.
Kram Elzie

Viola sa...

Vilken underbar närhet du verkar ha med dina hästar, blir så fascinerad...jag är faktiskt ganska skraj för dessa stora djur och har en väldans respekt för dom, hoppas dagen varit bra,

kramen

CL.O.T Pärlor & Annat sa...

Vilka fina hästar du har. Jag är inte så djärv,när jag är nära en häst, de är ju så stora. Men har kännt på mulen, den är som sammet, len o mjuk. Dina hästar har sån lyster i pälsen ( får de råa ägg?). Heter det päls, eller vad ? Ha det gott/ Monika

Birgitta sa...

Så vackert med den gamla bänken, tänk så många stjärtar som suttit på den kan man tänka, så vacker i sin patina och ståtlig på nåt sätt.

Vatten är också för mej ett måste, har alltid haft vatten nära mej och känner att då mår jag bra, men det beror nog också på att jag är ett vattendjur, är född i Fiskarna. Sakta simma i det svala, strömmande vattnet, sånt känns bra att tänka på.

Fint med närheten till dina hästar och hur det fungerar i djurens värld, man blir utvald.

Kramar och ha det gott, Birgitta

Betty sa...

Vad roligt att få ett svar på min kärlek till vattnet (trots att jag inte bor vid det) är nämligen också en liten kräfta.

Kram på dig ! Betty